PRINTUL DE WALES INAUGUREAZA CENTRUL DE PREGATIRE AL FUNDATIEI SALE

PRINTUL DE WALES INAUGUREAZA CENTRUL DE PREGATIRE AL FUNDATIEI SALE

Alteța Sa Regală Prințul de Wales a inaugurat noul Centrul de Formare Profesională al Fundaţiei sale din România

Printul de Wales are o afectiune aparte pentru Romania, o tare pe care o viziteaza regulat de aproape 20 de ani. In 2016, ASR a inceput o vizita private in Romania la sfarsitul lunii mai. Prinţul de Wales a petrecut cea mai mare parte a vizitei în Transilvania, în cadru privat.

Pe 1 Iunie 2016, ASR a vizita satul Viscri din jud Brasov pentru inaugurarea centrului de pregătire meşteşugărească – ‘The Prince of Wales’s Training Centre’ – cu ocazia primei aniversări a fundației sale – Fundația Prințului de Wales.

Lansată pe data de 2 iunie 2015, fundaţia este o organizație caritabilă ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura și dezvoltarea durabilă în România. Principalul obiectiv al organizației este dezvoltarea aptitudinilor profesionale în comunitățile rurale pentru a ajuta localnicii să îşi găsească mai uşor un loc de muncă.

Noul centru de formare este amplasat în Viscri, județul Brașov. O sura veche a fost transformata, iar vechea casă a fost extinsă pentru a găzdui ucenici din întreaga țară. În acest an, Fundația va oferi 12 cursuri, de care vor beneficia în jur de 150 de persoane din mediul rural, predominant din Transilvania și Moldova.

În timpul vizitei în Viscri de anul trecut, Prințul de Wales şi-a exprimat speranţa că Fundația va folosi sura „în special în scopuri educaționale și de formare profesională, care sper că vor contribui la creşterea oportunităților de angajare”.

Directorul executiv al Fundaţiei, Aura Woodward, a declarat: „Noul centru este un vis devenit realitate pentru Alteța Sa Regală, care a vizitat România timp de aproape douăzeci de ani și dorește să lase o moștenire în țara noastră. Vom fi capabili să punem în practică, prin programe educaționale, viziunea ASR privind sustenabilitatea, agricultura și conservarea patrimoniului”.

Centrul de formare găzduiește în prezent primul curs de țesături tradiționale, pentru ucenici din Bucovina, Maramureș, București și Transilvania.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *