Întrebări frecvente

FAQS

Cine este Prințul de Wales?

Printul de Wales este fiul cel mare al Reginei Elisabeta II si al Printului Philip, Duce de Edinburg si mosternitor al tronului. Printul s-a nascut pe 14 noiembrie 1948 la Palatul Buckingham si a fost botezat Charles Philip Arthur George.

Cel mai important rol al Printului de Wales este sa o sprijine pe Majestatea Sa Regina – care reprezinta un punct focal al mandriei nationale si al unitatii – si sa actioneze ca un liant intre toate straturile societatii, reprezentand stabilitate si continuitate, scotand in evidenta realizarile si punand accent pe importanta serviciului voluntar in sectorul caritabil, prin a oferi incurajari si a conduce prin exemplu.

Pe langa sprijinul acordat Reginei in indeplinirea rolului Majestatii Sale si pe langa rolul sau din domeniul caritabil, Printul de Wales urmareste si promovarea si protejarea traditiilor Marii Britanii pastrate de-a lungul vremii, a virtutilor si excelentei.

Cate proprietati detine Printul de Wales in Romania?

Fundatia caritabila a ASR din Marea Britanie – The Prince of Wales’s Charitable Foundation – detine doua proprietati in Romania: o casa taraneasca in satul Viscri, Jud. Brasov si o proprietate in Valea Zalanului (Zalanpatak in limba maghiara), Jud. Covasna.

ASR a incurajat achizitionarea acestor proprietati in dorinta de a sprijini pastrarea patrimoniului si protejarea peisajelor naturale unice din Transilvania. Aceste case sunt deschise publicului si pot fi inchiriate, iar profitul generat este folosit exclusiv pentru activitatile caritabile ale Fundatiei Printul de Wales.

Cate organizatii caritable ale Printului de Wales sunt in total?

De mai bine de 35 de ani, Printul de Wales este un lider in identificarea nevoilor caritabile, infiintarea si sustinerea de organizatii caritabile. De la infiintarea The Prince’s Trust la mijlocul anilor ’70, activitatile lui caritabile au crescut si s-au dezvoltat astfel incat, in prezent, organizatiile caritabile ale ASR reprezinta, ca grup, cea mai mare initiativa caritabila din Marea Britanie. Organizatiile sunt active in mai multe domenii, de la arhitectura, arta, dezvoltarea de afaceri responsabile social, tineri, la dezvoltare globala durabila si mediul rural. Datorita amplorii activitatilor caritabile, in ultimii ani, Printul de Wales a ajutat, in mod direct sau indirect, la strangerea a peste 100 milioane de lire sterline pe an, pentru sustinerea actiunilor lui caritabile.

ASR este Presedinte sau Patron a peste 420 de organizatii caritabile. Dintre acestea 14 formeaza grupul The Prince’s Charities. Desi fiecare organizatie caritabila este o entitate independenta, guvernata de un Board, toate organizatiile sale colaboreaza in cadrul The Prince’s Charities, format din 14 organizatii al caror Presedinte este Printul de Wales. Din cele 14 organizatii, 13 au fost fondate personal de Printul de Wales in ultimii 30 de ani.

The Prince of Wales’s Charitable Foundation (Fundatia Caritabila a Printului de Wales) The Prince of Wales’s Charitable Foundation a fost fondata in 1979 si actioneaza ca o umbrela pentru toate cele 14 organizatii ale Printului de Wales. The Prince of Wales’s Charitable Foundation este una din cele mai mari initiative caritabile din Marea Britanie. Fundatia ofera grant-uri (nerambursabile) si sprijina multe cauze caritabile. Prin aceeasi fundatie se deruleaza si un program international de dezvoltare durabila (International Sustainability Unit) si un program de responsabilitate sociala pentru marile corporatii.

Fundatia Printul de Wales este o subsidiara a The Prince of Wales’s Charitable Foundation UK.

Printul de Wales are fundatii caritabile si in Australia, Canada si Statele Unite ale Americii.

Detalii: www.princeofwalescharitablefoundation.org.uk

Cate organizatii caritabile sprijina ASR in Romania?

Printul de Wales este Patron al Transilvania Fest – un targ de produse locale, cultura si mestesuguri din zona Transilvaniei.
ASR este, de asemenea, Patron al FARA (FAURE-ALDERSON ROMANIAN APPEAL) – o organizatie caritabila ce ajuta adultii si copiii ce sufera de boli psihice.
De-a lungul anilor, Printul de Wales a sprijinit si alte organizatii: Mihai Eminescu Trust (ASR a fost Patron al MET in perioada 2003 – 2013), Fundatia ADEPT, Monumentum, Trustul Kalnoky, INTBAU Romania.

Ce este Fundatia Printul de Wales Romania?

Printul de Wales a fondat propria sa organizatie caritabila in Romania pentru a duce mai departe munca lui in beneficiul acestei tari. Fundatia Printul de Wales este o organizatie caritabila cu scop educativ ce sprijina pastrarea patrimoniului arhitectural, agricultura si dezvoltarea durabila. Organizatia este guvernata de un Board (Consiliu Director) ai carui membri au fost numiti de Printul de Wales. In prezent membrii Board-ului sunt William Nye, Andrew Wright, Paula Wilson si Contele Kalnoky. Director Executiv este Aura Woodward, nascuta in Romania.

De ce este ASR Printul de Wales interesat de Romania?

Este cunoscut ca ASR Printul de Wales are o afectiune aparte pentru Romania, el ajungand pentru prima data in Transilvania in 1998. Un suporter pasionat al zonelor de la tara si un botanist amator, ASR a descoperit atunci o zona rurala idilica, in mare parte disparuta din Marea Britanie. De la acea prima vizita, ASR a revenit de multe ori in Transilvania si fiecare vizita l-a convins si mai mult sa ajute la pastrarea peisajelor unice, a arhitecturii traditionale si a unui mod de viata neschimbat de sute de ani.

Pentru mai multe informatii despre Printul de Wales,
familia ASR si organizatiile lui caritabile va rugam sa vizitati www.princeofwales.gov.uk

 

Sustine proiectele noastre!

Doneaza