Militari Răniți

Laurentou Serban at Invictus Games
Laurentiu Serban in training
Prince Harry Romanian Flag Romanian Invictus Team
Invictus Games Toronto 2017 – Pre-Event
Laurentou Serban at Invictus Games
Laurentiu Serban in training
Prince Harry Romanian Flag Romanian Invictus Team
Invictus Games Toronto 2017 – Pre-Event

Project details

   Programul Fundației Prințul de Wales pentru Militari a început în 2017, de la o scrisoare trimisă de soția unui militar rănit grav în Afganistan, care ne întreba “Cum să ne adresăm Prințului Harry?” Prințul Harry, fiul cel mic al Prințului de Wales, este fondatorul Jocurilor Invictus pentru militarii răniți din întreaga lume. Soțul doamnei tocmai fusese selecționat să reprezinte România pentru prima data la Jocurile Invictus din Canada. Așa am aflat că trei militari români selecționați aveau nevoie de echipamente speciale ca să poată participa la Jocurile Invictus din 2017.

   ASR Prințul de Wales a dorit să se implice personal și să achiziționeze aceste echipamente. Ne-am dat atunci seama însă, că militarii români aveau nevoie și de alte programe. Cel mai stringent părea un program de recalificare pentru cei care părăsesc armata și fac tranziția spre viața civilă.

   În 2018, Fundația Prințul de Wales oferă astfel 70 de burse complete la cursuri de antreprenoriat oferite de Universitatea Babeș Bolyai. Bursele se adresează cu precădere militarilor români și tinerilor sub 45 de ani din mediul rural care au sau doresc să înceapă o afacere. Participanții vor primi Atestate profesionale din partea Universității Babeș Bolyai.

   Calendarul cursurilor va fi în perioada octombrie – decembrie 2018; bursierii vor avea oportunitatea de a participa la un curs modular intensiv, cu lectori experimentați și dedicați, care utilizează metode interactive specifice educației adulților. Programul de formare va include teme precum: activitatea antreprenorială (de la idee la oportunitatea de afaceri), planul de afaceri (planificare, buget, marketing, riscuri), branding și oportunități de finanțare a afacerii.

   Cu o istorie remarcabilă, primul Colegiu Iezuit fiind creat în 1581, Universitatea Babeș Bolyai este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România. Oferta educațională a universității reunește peste 500 de programe la nivel de licență și master în română, engleză, germană și franceză. UBB oferă și un Centru de Formare Continuă și Învățământ la Distanță, la care se pot înscrie persoane cu sau fără diplomă universitară, dar care doresc să își îmbunătățească unele competențe profesionale și personale.

   Lasa un comentariu

   Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *