Patrimoniu

_MG_3427
_MG_3436
DSC_7097
DSC_7104
IMG_0280
IMG_0281
Saxon Church Course 5
Bogdan Nicolae Photographer-21
Bogdan Nicolae Photographer-85
Rosia Montana 4
Rosia Montana Roman Gold Mine 3
_MG_3427
_MG_3436
DSC_7097
DSC_7104
IMG_0280
IMG_0281
Saxon Church Course 5
Bogdan Nicolae Photographer-21
Bogdan Nicolae Photographer-85
Rosia Montana 4
Rosia Montana Roman Gold Mine 3

Project details

  Salvarea Patrimoniului Arhitectural al României este cel mai vast program derulat de Fundația Prințul de Wales din 2015 încoace.

  În fiecare an, oferim cursuri practice pentru meșteri din întreaga țară care doresc să învețe sau să se perfecționeze în tehnici de restaurare tradiționale, tehnici esențiale pentru întreținerea clădirilor istorice. Cursurile au loc în locații unde există clădiri istorice și adesea avem permisiunea să facem mici reparații ca parte a procesului de învățare.

  Toate cursurile de restaurare pentru meșteri au avut loc în ultimii trei ani în zona săsească a Transilvaniei – județele Brașov, Mureș și Sibiu. Aici există o colecție unică de 250 de sate și câteva orașe fortificate medievale întemeiate de sași în ultimii 800 de ani. În 1990, în sudul Transilvaniei trăiau un sfert de milion de sași; în prezent sunt mai puțin de 10,000. Migrația masivă a sașilor a dus la o deteriorare rapidă mai ales a bisericilor medievale.

  Cursurile noastre încearcă să contribuie la un efort mai larg de pregătire a unei noi generații de meșteri care să înțeleagă cum au fost construite aceste clădiri și cum trebuie întreținute. Cursurile sunt extrem de practice și participanții lucrează încă din prima zi cu materiale tradiționale precum var pastă, piatră, cărămidă și nisip. În restaurări folosim doar unelte tradiționale. Meșterii locali ce participă la aceste cursuri primesc la final un set complet de unele și un Certificat din partea Fundației Prințul de Wales.

  Fundația Prințul de Wales oferă și accesul la o Școală de Vară în Restaurare, ce se adresează tinerilor arhitecți, ingineri și studenților. Acest program combină sesiuni ample de practică și parte teoretică, precum: geometrie, proporții și desen.

  Programul cursurilor este publicat pe canalele media ale Fundației Prințul de Wales.

  Cursurile sunt gratuite pentru cetățenii români.


  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *